Wat is Smart Venue

Virtual- en augmented reality, biofeedback, sensoren, 3d printing, full body scans; technologische ontwikkelingen zitten in een stroomversnelling. De toekomst komt eraan. Letterlijk, maar vooral ook figuurlijk! De toepassingen van deze nieuwe technologieën zijn haast onbegrensd en ook (live) muziek zal daardoor nog vetter en spannender worden. De Effenaar is daarom vanaf nu naast poppodium ook een Smart Venue: een soort laboratorium waar kleine en grotere bedrijven experimenteren met de nieuwste technologische toepassingen.

Effenaar Smart Venue

De Effenaar zorgt al decennia voor een brede popprogrammering in Eindhoven en heeft daarnaast ook altijd (muzikale) experimenten gefaciliteerd. Effenaar Smart Venue borduurt daarop voort en gaat ruimte creëren voor innovatieve, high tech experimenten op het gebied van o.a. virtual en augmented reality. Samen met artiesten, scholen en kleine bedrijfjes uit de regio stellen we de vragen; Wat kunnen we ermee en waar het gaat het heen? De Effenaar biedt haar faciliteiten aan en creëert op deze manier een ideeënrijke en goed uitgeruste voedingsbodem voor tal van nieuwe initiatieven. En uiteraard zullen daaruit ook prachtige nieuwe muziekbelevingen ontstaan, waardoor shows en dance avonden nog toffer worden.


Toepassingen

Artiesten

Bedrijven

Studenten


Smartvenue Highlights:

Neon Signs | Augmented Effenaar
Effenaar lanceert ‘Neon Signs: Augmented Effenaar’ Met behulp van augmented reality komt de advertentie tot leven en laat het bezoekers verrassen met enkele DDW Music artiesten. De advertentie is bekijken met de ‘Effenaar Experience’ app. Naast deze advertentie, zijn de ‘Neon Signs’ ook levengroot in het “echt” te bewonderen aan de voorzijde van de Effenaar.
Chagall van den Berg | TEDxGroningen
Chagall tijdens de DDW MUSIC KEYNOTE – THE FUTURE OF LIVE (27 Oktober). Kijk hieronder naar haar TEDx Talk, waarin ze uitlegt hoe ze haar muziek een nieuwe dimensie geeft met mi.mu gloves. De zangeres/developer is een jaar lang artist in residence op uitnodiging van Effenaar Smart Venue. Ze gaat daarin op zoek naar extra lagen in de beleving van haar muziek met behulp van de nieuwste technologieën.